Kirurgi uden vægttab

BMI og overvægt

Graden for overvægt måles som regel af body mass index (BMI), og overvægt er defineret som et BMI på 25 eller mere. moderat overvægt ved BMI på 25-30, og svær overvægt ved BMI ≥ 30.

Danske undersøgelser har vist at tilbage i firserne, var forekomsten af svær overvægt at finde hos 7% af den voksne befolkning. Ifølge den seneste undersøgelse fra 2019 er forekomsten af svær overvægt steget til 20%, hvilket svarer til næsten en tredobling på 30 år.

De helbredsmæssige Konsekvenser af overvægt, stiger i takt med graden af overvægt. Overvægt og især svær overvægt øger risikoen for alvorlige sygdomme som type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, flere former for cancer, søvnapnø, ledsmerter, manglende fertilitet, depression og tidlig død.

 

Årsager til overvægt

Den generelle årsag er er et højere energiindtag i forhold til kroppens egen forbrænding. Vedvarende højt energiindtag i forhold til energiforbruget resulterer i overvægt. Både kalorieindtag og forbrænding er styret af en række komplekse processer – såsom eksempelvis psykologiske, miljømæssige og genetiske forhold. Derfor er det kompliceret at definere hvad der præcist ligger bag ved en given overvægt.  

Forudsætning for et succesfuldt vægttab

Livsstilsændring og motiverende samtaler er hjørnestenen ved en hver form for sundt og vedvarende vægttab. Men på trods af en ændret livsstilsændring, er der mange der ikke oplever den ønskede effekt. At spise mindre og deltage i mere fysisk aktivitet er for nogen, bare ikke nok til at tabe sig. Selv om de træner og overholder næringsplaner, kan de ikke opnå de ønskede resultater.

Derfor kan en løsning med Gastrisk Sleeve, Maveballon eller Medicinsk vægttab være en mulighed for dig.

Kontakt klinikken for en uforpligtende samtale

Som privatpatient kan vi sikre dig en hurtig undersøgelse og behandling, uden henvisning fra din egen læge.

Kontakt klinikken på mail@vaegttabscenter.dk eller via vores kontakt formular.

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24timer